فیلتر کارتریج

فیلتر کارتریج ها ، از نوع فیلتر هایی هستند که در صنایعی که حذف آلاینده تا حد ناچیز برایشان مهم است به کار گرفته  می شود فیلترها دارای دونوع مختلف هستند که هرکدام بر اساس نوع ساختارشان دارای کارایی متفاوتند . کارتریج فیلتر ها دارای ابعاد مختلف می باشند که بر مبنای ابعاد مورد نظر گرفته شده در خط تولید قرار گرفته می شوند. جهت خرید انواع فیلتر کاتریج در برند های آلمانی ، ژاپنی ، چینی ، ایرانی و غیره. قیمت فیلتر کارتریج را از شرکت فیلتر یار استعلام بگیرید.

انواع فیلتر کارتریج را بشناسید؟

 فیلتر  های کارتریج بر اساس نوع ساختارشان و موادی همانطور که در ابتدا نام بردیم شامل موارد زیر هستند :

 فیلتر کارتریج ملت بلون به عبارتی ذوب دمیده

  • نخ تابیده
  • پلیسه دار
  • باند زرین
  • تافته فلزی
  • کربن فعال
  • شعاعی

کاریتریج فیلتر دارای ویژگی هایی است که به خاطر همان ویژگی ها به کار گرفته می شوند از این کار آمد ها می توان به موارد زیر اشاره کرد . :

  • خود تمیز کردن و پیش تصفیه
  • فیلتراسیون آب صنعتی
  • فیلتر آب ورودی
  • فیلتر آب استخر
  • فیلتر ذرات در پالایشگاه ها
  • فیلتر مواد غذایی و داروها
  • فیلتراسیون شیمیایی آبکاری
  • شفاف سازی مایعات و یا ترکیب کردن

یکی از انواع فیلتر کارتریج  که در ابزارهای صنعتی استفاده می شود فیلتر های تصفیه روغن می باشد . چون ابزارهای صنعتی و یا چرخ دنده ها به مرور زمان برای افزایش سرعت کاریشان به روغن کاری نیاز دارند و چون در روغن هایی که استفاده می شود گرد و خاک وجود دارد بنابراین اگر این گرد و خاک ها در چرخ ها رسوب  کنند مانع از انجام کار آنها به خوبی می شوند و مشکل به وجود می آورند پس باید این آلاینده ها قبل از ایجاد مشکل از فیلتری عبور کنند که این فیلتر ، فیلتر کارتریج روغنی نام دارد .

 فیلترهای کارتریج بیشتر در مواردی استفاده می شوند که جریان مواد معلق در آنجا کمتر باشد . فیلترهای کارتریج در سایزها و ابعاد مختلفی وجود دارند . مثلا فیلتر کارتریج هایی که برای صنایع استفاده می شود دارای ابعاد ۲۰ اینچ تا ۳۰ اینچ و حتی تا ۴۰ اینچ هم می باشند . این نوع فیلترها را می توان از خط تولید باز کرد و به راحتی آن را شست وشو  داد و تمیز کرد .

نوع دیگری از فیلتر کارتریج ها به نام فیلتر اسفنجی وجود دارد که به مرور زمان با به دام انداختن ذرات دچار گرفتگی می شوند و باید حتما در نظر گرفته باشید که مایعات شما کمتر دارای آلاینده باشند زیرا هر چقدر مقدار این آلاینده ها بیشتر باشد گرفتگی در فاصله زمانی کوتاه تری اتفاق می افتد و فیلتر کارتریج باید هرچه سریعتر تعویض شود تا به خط تولید هم آسیب نرساند .

نحوه عملکرد فیلتر کارتریج

نحوه ی عملکرد فیلتر کارتریج چگونه است؟

فیلتر کارتریج قسمتی از یک فیلتر لوله ای می باشد که در تجهیزات مختلف مورد استفاده قرار می گیرد شود . از کاربرد اساسی آن این است که آلاینده و ذراتی که توسط و در کارهای گوناگون از یکدیگر برای انجام دادن تصفیه های متفاوت به کار گرفته می فیلترهای اصلی از درون مایعات یا گازها گذشته است جذب می شود .

وظیفه ی کارتریج این است که ذرات از درون مایعات یا حلال هایی که از داخل آن می گذرد به دام می اندازد. زیرا این ذرات توسط فیلتر اصلی  به درون آن راه یافته و از این محفظه عبور می کند.

فیلتر کارتریج این توانایی را دارد که ذرات بسیار ریز چند میکرونی را جذب کرده و آن ها را نابود کند . فیلترهای کارتریج بر اساس دو نوع ساختار طبقه  بندی مختلفی دارند که شامل می شود از :

  1. فیلتر های سطحی
  2. فیلترهای عمقی

فیلترهای سطحی نقش مهمی در جلوگیری از ورود آلاینده و ذرات درشت از محیط بیرون دارند . فیلترهای سطحی  فشار سیال ها را به سمت لایه هایی که مواد وجود دارد کاهش می دهد . که این فیلترهای سطحی از ورود ذرات به داخل فیلتر ممانعت می کنند . اندازه هایشان بیشتر از میانگین تصور شده است و برای همین از منافذ فیلتر نمی تواند عبور کند چون منافذ فیلتر کوچکتر از آن ها هستند . مدت ها بعد فیلتر نیاز به تمیز کردن و یا به تعویض کردن احتیاج پیدا می کند آن هم زمانی است که دیگر منافذ فیلتر کارتریج بزرگتر شده است و ذرات با اندازه ی بیشتر بتوانند از آن منافذ عبور کنند و در قسمت های مختلف فیلتر جریان مایعات را مسدود می کند .

فیلترهای سطحی علاوه بر آنهایی که گفته شد دارای مزایای دیگری هم هستند مانند ارزان بودن- آسانتر قابل دسترس بودن – دارای مقاومت مکانیکی و ماندگاری بیشتر و بعضی از این فیلتر ها به خاطر ساده ساخته شدن از فولاد، زنگ نمی زنند و در برابر واکنش ندادن با اکسیژن مقاوم هستند .

فیلترهای عمقی توانایی به دام انداختن آلاینده و ذرات و تمام آلودگی ها را دارند و بدون توجه به اندازه آنها را به دام می اندازند اما این به دام انداختن اینگونه صورت می گیرد که سطح فیلتر عمقی را لایه ای ضخیم گرفته است که به عبور هیچ نوع ماده ای اجازه نمی دهد و مانع آنها می شود با اینکه اندازه ی ذرات کوچکتر و اندازه ی منافذ متوسط است ولی باز هم مانع می شود .

اما بر خلاف فیلتر کارتریج سطحی که می توانست ذرات میکرونی را نابود کند این توانایی را ندارد و این ذرات چند میکرون به تدریج از منافذ عبور کرده  و فیلتر کارتریج را مسدود می کند و باید تمیز شود و یا کلا فیلتر تعویض شود . فیلتر های عمقی برخلاف نوع سطحی ، در محیط دارای مقاومت مکانیکی بیشتر و توانایی ماندگاری زیاد و از همه مهمتر گران هستند.

رفع  گرفتگی فیلتر کارتریج

در بعضی از فیلترهایی که دارای بدنه ی شفاف هستند گرفتگی فیلتر زودتر تشخیص داده شده و زودتر به رفع آن اقدام می شود ولی در فیلتر هایی که دارای بدنه ی شفاف نیستند دو پیشنهاد برای مشاهده گرفتگی و رفع آن وجود دارد :

  • نصب فشار سنج به فیلتر جهت اندازه گیری جریان فشار به قبل و بعد از گرفتگی
  • اندازه گیری زود به زود دبی که با تغییر اندازه ی آن متوجه تغییر مقدار آن نیز خواهید شد .

برای گرفتگی این فیلتر ها ، محلول های اسیدی وجود دارد که باعث شست و شوی برعکس فیلترمیکرون ها یا نوع کارتریج ها می شود . در این نوع شست و شو حتما باید بدنه ی فیلتر از نوع استنسلس استیل باشد تا بتواند مقدار اسیدی را تحمل کند.

به این مطلب امتیاز دهید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *