فیلتر سپراتور کمپرسور

فیلتر سپراتور کمپرسور یکی از انواع فیلتر هایی است در کمپرسور به کار رفته.که برای جداسازی روغن از بخار هوای فشرده کمپرسور مورد استفاده قرار می دهند. درون این فیلتر استوانه ای الیاف مصنوعی از جنس میکرو فایبرگلاس در بین ۲ لایه فلزی قرار گرفته است که مانع عبور ذرات ریز روغن می شود.
فیلتر سپراتور وظیفه دارد تا ذرات مواد را از یکدیگر جدا نماید و بیشتر در کمپرسور هایی که تجزیه کننده روغن به حساب می ‌آیند استفاده میشود.  فیلتریار نمایندگی و مرکز فروش فیلتر سپراتور و تولید کننده فیلتر سپراتور در ایران است. قیمت فیلتر سپراتور کمپرسور را  استعلام بگیرید.

در هنگام خرید فیلتر سپراتور به موارد زیر توجه کنید!

  1. مهمترین فاکتورها در هنگام خرید فیلتر سپراتور ابعاد فیلتر و فشار محیطی است که فیلتر در آن مورد استفاده قرار میگیرد.
  2. در نوع المنتی این فیلترها ارتفاع فیلتر و قطر آن و تعداد سوراخ بر روی آن نیز باید مورد توجه قرار گیرد چرا که این نوع فیلتر باید با دستگاه مورد نظر شما سازگاری داشته باشد.
  3. همچنین بهتر است که علاوه بر موارد ذکر شده میزان بازدهی فیلتر و فشردگی الیاف آن و همچنین حداکثر میزان روغن عبوری و جنس مواد اولیه نیز بررسی شود تا با استانداردهای دستگاه‌ها منطبق باشد. (مشاوران فیلتریار شما را برای خریدی مطمئن راهنمایی میکنند تماس با ما)

زمان تعویض فیلتر سپراتور کمپرسور را میدانید؟

تعویض فیلتر

معمولا کارکرد مفید فیلتر سپراتور بین ۱۰۰۰ تا ۶۰۰۰ ساعت است که نسبت به نوع جنس و الیاف استفاده شده ، دما و فشار محیط  و کیفیت روغن آن متفاوت است؛ این فیلتر معمولا در سرویس های دوره ای منظم بررسی و تعویض میگردد.

پس از مدت زمان مشخص منافذ فیلتر سپراتور کمپرسور بسته شده و فیلتر دیگر قادر به عبور دادن هوا از بدنه خود نمی باشد و همین مورد سبب افزایش اختلاف فشار بین داخل و خارج کمپرسور می‌گردد؛ توصیه می‌شود  تا پس از دوره مفید فیلتر سپراتور آن را در اولین فرصت تعویض نماییم چرا که در صورت عدم توجه به این مورد احتمال خرابی کمپرسور وجود خواهد داشت.

در ادامه به برخی از علائم نشان دهنده عملکرد نادرست فیلتر سپراتور اشاره شده است

  1. در هوای خروجی از کمپرسور روغن وجود داشته باشد.
  2. به جای آب ترکیب آب و روغن از کمپرسور خارج شود.
  3. نشانگر، سطح روغن را پایین نشان داده و دستگاه خطای دما را نشان می‌دهد.

 انواع فیلتر سپراتور را بشناسید!

فیلتر سپراتور بر اساس ابعاد و اندازه آن دارای انواع مختلفی است که ما در ادامه به معرفی هر یک از آنها می پردازیم برای هر فیلتر سپراتور کمپرسور پنج اندازه اصلی وجود دارد که بر اساس همین اندازه ها انواع مختلف این فیلتر وجود دارد. این اندازه ها شامل ارتفاع فیلتر، قطر بیرونی بدنه استوانه، قطر دهانه داخلی بدنه استوانه، ارتفاع کلاهک و همچنین قطر فلچ می باشد.

الیاف فیلتر سپراتور کمپرسور

  • فیلتر سپراتور کمپرسور داخلی (بدون فلنچ و فلنچ دار)

در صورتی که در طراحی این فیلتر قطر بیرونی بدنه استوانه و قطر دهانه داخلی استوانه لبه نداشته باشند این دو برابر می‌شوند. فیلتر سپراتور کمپرسور که از نوع بدون فلنج باشد با استفاده از فشار در جای خود محکم می شود ولی فیلترهایی که فلنج ندارند از یک واشر برای آب بندی آنها استفاده شده تا آنها به صورت ثابت در جای خود قرار بگیرند. همچنین بر روی فیلتر های سپراتور کمپرسور که فلنجدار هستند یک سری سوراخ هایی تعبیه می گردد. اگر قصد خرید این نوع از فیلتر کمپرسور سپراتور را دارید بهتر است در هنگام خرید حتما به تعداد سوراخ های موجود بر روی فیلتر قطر سوراخ های به کار رفته بر روی آن و فاصله مرکز شان تا محلی که به عنوان مرکز دهانه این قطعه به حساب می‌آید دقت نمایید و یک فیلتر با کیفیت را خریداری کنید.

  • فیلتر سپراتور کمپرسور خارجی (پیچی)

 یک نوع دیگر از فیلتر های سپراتور کمپرسور نیز وجود دارند که در قسمت تانک و یا کلاهک فیلتر یک عدد پیچ نگهدارنده در نظر گرفته می‌شود که این پیچ در قسمت انتهایی تانک وجود دارد. وجود داشتن این پیچ و اتصال آن بر روی دستگاه های کمپرسور که مخزن بزرگی دارند باعث می‌شود تا فیلتر به کار رفته شده بر روی کمپرسور به صورت کاملاً دقیق و اصولی ثابت بماند و تکان اضافه ای در حین کارکرد دستگاه نداشته باشد. نصب این نوع فیلتر به صورت پیچی است به همین دلیل به آن فیلتر سپراتور پیچی نیز گفته میشود.

تفاوت مهم فیلتر سپراتور کمپرسور با دیگر فیلتر ها

فیلتر سپراتوردرحقیقت فیلتر سپراتور کمپرسور یک فیلتر جدا کننده می باشد لازم است این جا اضافه کنیم که ماهیت تمامی فیلترها جدا کننده بودن را میرساند ولی فیلتر سپراتور کمپرسور در مقایسه با انواع دیگر فیلترها دارای یک تفاوت می باشد فیلتر سپراتور کمپرسور مانند انواع دیگر فیلترها مانند فیلتر هوا یا فیلتر روغن نیست که آلودگی ها را از هوا جدا نماید. بلکه این فیلتر وظیفه دارد تا ذرات مواد را از هم جدا نماید. به عنوان مثال زمانی که یک سوخت فسیلی با آب یا هوا و یا ذرات روغن مخلوط می گردد با استفاده از فیلتر سپراتور کمپرسور می توان این ذرات را از یکدیگر جدا نمود. بیشترین کاربرد فیلتر سپراتور کمپرسور استفاده از این قطعه در کمپرسور های تزریق کننده روغن می باشد. در این دستگاه ها هوا وارد مخزن فشرده سازی شده و با روغن مخلوط می گردد بعد از آنکه هوا به خوبی مورد فشرده‌سازی قرار گرفت لازم است تا روغن از آن جدا گردد جدا نمودن روغن از هوا فشرده شده در دو مرحله صورت می پذیرد که یکی از این مراحل به عنوان مرحله اصلی و دیگری به عنوان مرحله مکمل نامگذاری می گردد.

فیلتر سپراتور چگونه عمل می کند؟

در کمپرسورها فشرده سازی هوا باعث ایجاد حرارت بالا میشود به همین دلیل هوا به تنهایی عایق مناسبی برای استفاده در کمپرسور نمی باشد بنابراین روغن به هوا افزوده شده تا سیال جدید قدرت تحمل دماهای بالاتر را داشته باشد و سریع تبخیر نشود . این در حالیست که هوای خروجی از کمپرسور باید عاری از روغن است؛ فیلتر سپراتور کمپرسور در این بین قرار میگیرد و نقش اصلی آن جدا کردن روغن از هوای فشرده شده موجود در کمپرسور می باشد. در ادامه مراحل جداسازی را توضیح داده ایم:

عملکرد فیلتر

  1. در مرحله اول باید فرایند جدا نمودن روغن از هوا که به کمک نیروی گریز از مرکز به صورت می‌پذیرد بعد از اینکه فشرده سازی هوا صورت گرفت و هوا به خوبی با روغن کمپرسور مخلوط شد. ترکیب به وجود آمده از هوا و روغن با یک نوع حرکت چرخشی مانند، وارد مخزن سپراتور میگردد. در اینجا با استفاده از نیروی گریز از مرکز ذرات درشت روغن به خوبی از هوا جدا شده و سازماندهی می شوند.
  2. در مرحله بعدی از فرایند جداسازی هوای ورودی با ذرات ریز روغن به سمت فیلتر سپراتور کمپرسور مسیر خود را ادامه می ‌دهند. این فیلتر در درون خود دو ورق توری فلزی دارد که در میان این ورقه ها لایه هایی از الیاف مصنوعی از جنس میکرو فایبر گلاس به کار برده شده است. لایه های میکرو فایبر گلاس به کار رفته در این فیلتر به صورت کاملاً فیزیکی از نشت هرگونه ذرات روغن در کوچکترین سایزی به درون دستگاه جلوگیری می کند.
  3. در انتها نیز زمانی که دستگاه دمای خود را از دست داده و دما کاهش پیدا کند بخارات روغنی که در هوای فشرده شده وجود داشتند کمتر از حالت گازی به حالت مایع تغییر پیدا می‌کنند و در اینجا میکروفیلتر ها وارد عمل شده و با استفاده از کربن اکتیو با انجام یک سری فعل و انفعالات شیمیایی ذرات روغن را به صورت کامل جذب خود می‌کنند.
به این مطلب امتیاز دهید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *